top of page
Drikkekalkulator
Beregn hvor mye drikke dere må bestille til den store dagen!
Hvor mange gjester?
Timer servering til middag?
Timer servering til fest?
Velkomstdrink?
Hvor tørste er gjestene?
58
Flasker vin
0,75l
105
Bokser øl
0,33l
4
Flasker sprit
1 L
8
Musserende
0,75l
Tips før du handler!
-
Innkjøpt av rødvin og hvitvin bør balanseres 60/40 om bryllupet er på høsten, vinter og våren, men 50/50 om det er på sommeren.
-
Om du ønsker å holde prisen nede på sprit, prioriter kvalitet på flasker som Whiskey, Bourbon og Tequila, og heller vær økonomiske på produktene som brukes til de mest populære drinkene (vodka og gin)
Hvordan fungerer kalkulatoren?
Beregning av alkohol til gjester i store forsamlinger er ofte en krevende oppgave, og er en beregning som kan komme med store avvik. Vi har forsøkt å ta høyde til de viktigste variablene for denne kalkulatoren.
Vi beregner 4 enheter per vinflaske, 5 enheter per flaske musserende, og 22 enheter per liter med sprit. 'Litt tørst', 'tørst' og bygdefest' tilsvarer, 1, 1.5, og 2 enheter i timen.
Til middag antas det 3/4 av enhetene er vin, og 1/4 øl. Til fest forventer vi fortsatt 1/4 øl, men at vin synker til nærmere 2/4, og sprit tilsvarer 1/4 av enhetene som blir drukket.
bottom of page